Z organizace

Aktuálně z Farní charity Česká Lípa stejně jako z Charity ČR.

Rozpečetěno, sečteno, podtrženo. Velké poděkování za Tříkrálovku
27. ledna 2023 Z organizace

Rozpečetěno, sečteno, podtrženo. Velké poděkování za Tříkrálovku

Jak se koledovalo v 18 městech a obcích na Českolipsku a Novoborsku pro Sociální automobil? Rekordně, s láskou a přáním všeho dobrého do nového roku. Podívejte se sami.

Příběh se šťastným koncem
25. ledna 2023 Startér

Příběh se šťastným koncem

Matce samoživitelce se dvěma dětmi zemřel před nedávnem tragicky manžel. Žena z důvodu psychického zhroucení přišla o práci. Jak jí pomohly pracovnice sociálně aktivizační služby?

Letem charitním světem (12/22–1/23)
24. ledna 2023 Z organizace

Letem charitním světem (12/22–1/23)

Adventní trhy, Charitní palačinka, podpora elektrovybavení azylového domu, úspěchy pěstounů, pomoc sociálně aktivizačních služeb, poslední Cesta kolem světa v nízkoprahovém klubu, Sláva budiž, vánoční dárky, sbírky ošacení či vzdělávání pracovníků – přerod roku v Charitě Česká Lípa.

Tříkrálová sbírka je společenská událost. Lidé se těší na koledníky, že přijdou a požehnají jejich domu
17. ledna 2023 Charita Česká republika

Zpívání koled, žehnání domácnostem, tři králové, kteří přinášejí radostnou novinu o narození Spasitele, a dary na podporu charitní pomoci lidem v nouzi a lidem ohroženým sociálním vyloučením. To vše charakterizuje oblíbenou celonárodní Tříkrálovou sbírku, kterou pravidelně a každoročně pořádá již od roku 2001 Charita Česká republika a bez níž by si řada lidí počátek nového roku již vůbec nedokázala představit. I letos – ve dnech 1. až 15. ledna 2023 – tedy vyrazily k lidem tříkrálové skupinky, a navázaly tak na starý kolednický zvyk.

Grantový program PEPCO podpořil volnočasové aktivity dětí
11. ledna 2023 Klub Koule NZDM

Grantový program PEPCO podpořil volnočasové aktivity dětí

PEPCO poskytlo částku 30 190 Kč na projekt „Aktivní trávení volného času znevýhodněných dětí“. Finance byly použity na zájmové kroužky a nákup hudebních nástrojů pro děti.