Jezdíme pomáhat rodinám novými automobily Zobrazit fotogalerii
3. listopadu 2023 Startér

Jezdíme pomáhat rodinám novými automobily

Díky podpoře Evropské unie jsme posílili terénní sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Startér třemi novými automobily značky Hyundai Kona.

banner (002)

Pracovníci služby, kteří jezdí do rodin v nouzi po celém Českolipsku a Novoborsku, byli v loňském roce oporou 142 rodinám při řešení rodinných krizových situací. Trojice nových automobilů dotváří spolehlivé a kapacitně vyhovující mobilní zázemí pro poskytování kvalitních a efektivních sociálně aktivizačních služeb.

„Ne každá rodina má dostatek prostředků dojíždět dvakrát týdně do našich kanceláří. A protože jsme terénní sociální služba, je pro nás nutné poskytovat podporu rodinám tzv. zevnitř v jejich domácím prostředí. Při sociálních šetření v rodinách navazujeme kontakt s celou rodinnou a lépe se nám daří rozklíčovat jejich potíže. Kvalitní vozy jsou pro nás zkrátka nutností a my za ně srdečně děkujeme,“ říká vedoucí služby Vendulka Erbenová.

elektroCharita_2

Plakát ČL