Děti cestují po světě a poznávají rozličné kultury
13. září 2022 Klub Koule NZDM

Děti cestují po světě a poznávají rozličné kultury

Klub Koule NZDM a jeho klienti každý měsíc v posledním půlroce cestují do vybraných světových destinací díky Nadačnímu fondu Albert, projektu Bertík a zákazníkům, kteří zařídili na sklonku loňského roku v hlasovací soutěži finanční podporu edukačnímu projektu Cesta kolem světa.

V předchozím půl roce se pomyslně létalo do Austrálie, Itálie, Japonska, Anglie, Egypta či Mexika, ale slavil se také měsíc Romů.

„Odezvy od dětí jsou báječné, stejně tak od hostů. Právě tyto aktivity našim klientům přináší nové zážitky, našim přednášejícím nové zkušenosti a našemu klubu potenciální nové klienty, s nimiž pak můžeme dělat potřebnou sociální práci,“ říká vedoucí nízkoprahového klubu Marcel Jeništová.

Hosty s cestovatelskou přednáškou spojenou s foto prezentací byli například místostarosta České Lípy se svou ženou, bývalou vedoucí Azylového domu Jonáš, která má u protinožců rodinné příslušníky, italský usedlík v České Lípě, provozovatel pizzerie, kuchař Dário, milovník mexické kultury, zastupitel Jakub Mencl či bývalý klient klubu, který propadl cestování do Egypta.

V rámci jednotlivých měsíců se přednášelo o dané zemi, pouštěly se fotografie, videa, ale také se vařily či pekly lokální pokrmy a dezerty, v kreativních dílnách se vytvářely národní symboly či masky, hrály se zábavné poznávací hry nebo byly pořádány společenské akce v duchu dané země jako například Benátský karneval. Celý projekt Cesta kolem světa potrvá až do konce letošního roku.

Hlavními finančními partnery Klubu Koule NZDM jsou:

Česká Lípa

Logo LK