Sbírka pro Ukrajinu pomáhala výrazně i v České Lípě
15. července 2022 Z organizace

Sbírka pro Ukrajinu pomáhala výrazně i v České Lípě

Od března letošního roku jsme se zapojili do pomoci ukrajinským uprchlíkům i díky výrazné podpoře sbírky Charita pro Ukrajinu a Diecézní charity Litoměřice.

Uprchlíci nejvíce spolupracují se sociálně aktivizačními službami pro rodiny s dětmi Startér, který v rámci svojí činnosti poskytuje sociální poradenství, materiální a potravinovou pomoc.

Podpora z celonárodní sbírky Charita pro Ukrajinu nám pomohla při zaměstnání asistentky pro koordinaci pomoci, překladatelky a také nám uhradila část pohonných hmot. Pomoc totiž poskytujeme uprchlíkům v rámci celého českolipského okresu např. v obcích Nové Zákupy, Nový Bor, Brniště, Skalice u České Lípy atd.

Podpora ze strany Diecézní charity Litoměřice nám pomohla v prvních měsících s velkým nárůstem klientů Startéru, kdy se během 14 dnů zvýšil počet klientů o stovky osob.

Nyní probíhá podpora ukrajinských osob zejména v oblasti poradenství. Významný přínos podpory spočívá v rychlém řešení nečekané situace, na kterou nebyla kapacita pracovnic Startéru připravená a realizace projektu nabídla rychlou pomoc.

Logo ČL

Logo Liberecký kraj