Úspěch jarní Sbírky potravin v České Lípě Zobrazit fotogalerii
26. dubna 2021 Dobrovolnické centrum

Úspěch jarní Sbírky potravin v České Lípě

V sobotu 24. dubna byla v hypermarketu Albert v České Lípě pořádána jarní Sbírka potravin, která přes slunečné, teplé počasí, které nutilo lidi k venkovním aktivitám a výletům, přinesla do potravinové banky desítky krabic potravin.

Dárci v průběhu celého dne přispívali dobrovolníkům z Dobrovolnického centra Farní charity Česká Lípa do banánových krabic trvanlivé potraviny a základní hygienické zboží pro matky samoživitelky či rodiny v existenční tísni. Mnozí dárci přiváželi rovnou plné nákupní košíky.

„Celkově se do sbírky zapojilo 160 dárců, kteří naplnili 70 banánových krabic. V těch se sešlo například 668 balení těstovin či rýže, 231 krabic s mlékem, 303 přesnídávek či sunarů, 216 konzerv, 60 polévek nebo 290 kusů sprchových gelů, mýdla nebo zubních past. Bylo úžasné vidět, jak lidé chtějí touto cestou pomoci,“ okomentovala sbírkový den Pavla Bratršovská z Farní charity Česká Lípa.

Všechno zboží bylo desítkou dobrovolníků přesně zaevidováno a v podvečerních hodinách odvezeno do Potravinové banky Libereckého kraje, ze které následující půl rok bude moci českolipská Charita čerpat. A nejen zboží věnované v České Lípě.

„Jsme rádi, že jsme součástí celorepublikové sbírky. Nikdo netuší, co naši současní i budoucí klienti v tísni budou v následujích měsících potřebovat. Díky spolupráci s potravinovou bankou však víme, že co nepokryjí ve sbírce naši dárci, posbírají do potravinové banky organizace a dárci z jiných hypermarketů a měst. Díky tomu se dárci i dobrovolníci z celé republiky postarali o to, aby klientům z Českolipska byla poskytnuta přesně ta pomoc, která bude potřeba,“ dodává Pavla Bratršovská.

Do 2. května probíha Sbírka potravin online, další pokračování sbírky je pak očekáváno na podzim letošního roku.

Mgr. Jiří Gottlieber

mediální koordinátor Charity Česká Lípa